Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove, evo šta vam sve treba od dokumenta
Studentski dom u PG

Prijave od avgusta

Raspisan Konkurs za prijem učenika i studenata u domove, evo šta vam sve treba od dokumenta

Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za prijem 568 učenika i 2.222 studenata u domove učenika i studenata u Crnoj Gori za školsku 2018/2019. godinu.

Kako je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, pravo učešća na Konkursu imaju učenici koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisani u određeni razred u tekućoj školskoj godini, kao i studenti koji se školuju van mjesta stanovanja, koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program, i učenici koji pohađaju neku od srednjih škola u Crnoj Gori. 

"Ukoliko nakon raspodjele mjesta u domu ostane slobodnih mjesta, pravo na smještaj i ishranu po ekonomskoj cijeni mogu ostvariti i studenti postdiplomskih magistarskih i doktorskih studija, koji nijesu u radnom odnosu, školuju se van mjesta stanovanja, a koji su prvi put upisali semestar odgovarajuće godine studija i nijesu mijenjali studijski program", navodi se u saopštenju.

Dokumenta za prijem studenata I godine studija u domove studenata podnosiće se od 27. avgusta do 14. septembra 2018. godine.

Za studente II, III, IV, V i VI godine studija rok za podnošenje dokumenata je od 10. septembra do 5. oktobra 2018. godine, dok će učenici dokumenta podnositi dokumenata od 13. do 24. avgusta 2018. godine.

POTREBNA DOKUMENTA ZA UČENIKE

Uz prijavu za smještaj u dom, učenik dostavlja:

-Ovjerenu kopiju svjedočanstva iz VIII i IX razreda osnovne škole (za učenike I razreda srednje škole), odnosno ovjerenu kopiju svjedočanstva iz prethodne godine školovanja (za učenike II, III i IV razreda srednje škole);
-Ovjerene kopije diploma i ostalih dokaza o osvojenim nagradama u domu ili van doma;
-Potvrdu o mjestu prebivališta; i
-Uvjerenje da je roditelj, odnosno staratelj kandidata primalac materijalnog obezbjeđenja po propisima o socijalnoj zaštiti.

Dokumenta za učenike se podnose na adrese domova.

POTREBNA DOKUMENTA ZA STUDENTE

Uz prijavu za prijem u dom studenti I godine studija treba da dostave:

-Ovjerenu kopiju svjedočanstva III i IV razreda srednje škole;
-Ovjerenu kopiju Diplome »Luča« ili njoj ekvivalentne diplome;
-Ovjerenu kopiju Diplome o položenom eksternom maturskom, odnosno stručnom ispitu;
-Potvrdu o redovnom upisu na studijski program;
-Potvrdu o mjestu prebivališta; i
-Uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte.

Studenti II, III, IV, V i VI godine studija, dostavljaju:

-Uvjerenje o položenim ispitima iz prethodne studijske godine (2017/18. godina);
-Potvrdu o studiranju;
-Potvrdu o mjestu prebivališta;
-Kopiju indeksa; i
-Uvjerenje o državljanstvu ili kopiju biometrijske lične karte.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.