Najukusniji hljeb ikada i to bez pšeničnog brašna
Foto: Thinkstock photos

Pun proteina i masti

Najukusniji hljeb ikada i to bez pšeničnog brašna

Paleo hljeb po receptu blogerke Alise Bunjevac dobija se miksovanjem sastojaka u blenderu i ne sadrži pšenično brašno. Pun je proteina i zdravih masti, a odličan je da se jede sa laganim namazima.

Potrebno je: 

-400 g indijskih oraščića

-8 svježih jaja

-pola kašičice sode bikarbone

-1 kašičica soli

-4 kašike kokosovog brašna

-po potrebi oko 50 ml vode

Priprema: 

Sve sastojke osim vode stavite u blender. Miksajte dok ne dobijete gustu glatku smjesu. 

Kalup za pečenje obložite papirom za pečenje i pecite u rerni sat vremena na 180 stepeni. Kad je hleb gotov, neka ostane pola sata u kalupu, neka se sasvim ohladi prije rezanja i korišćenja, prenosi Super žena. 

Ovaj hljeb je pun proteina i masti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.