Toplotni udar i prirodne katastrofe u julu odnijeli više od 300 života u Japanu
Izvor:Twiter@AFP

Hospitalizovano najmanje 57.500 osoba

Toplotni udar i prirodne katastrofe u julu odnijeli više od 300 života u Japanu

Od posljedica prirodnih katastrofa izazvanim nepovoljnim vremenskim uslovima u julu u Japanu je preminulo više od 300 osoba.

Institucije nadležne za upravljanje i smanjenje rizika od prirodnih katastrofa saopštile su kako su u prve dvije sedmice od posljedica poplava i klizišta uzrokovanim obilnim padavinama preminule 222 osobe.

Traga se za devet osoba.

Osim toga, od posljedica temperatura vazduha koje su mjestimično bile više od 40 stepeni celzijusa, preminulo je oko 100 osoba.

Novinska agencija Kjodo, pozivajući se na podatke Agencije za upravljanje požarima i prirodnim katastrofama, javila je kako je od posljedica toplotnog talasa od 30. aprila do 29. jula preminulo 125 osoba, a hospitalizovano je najmanje 57.500 osoba.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.