Islamska država otela 36 žena i djece

Sirija

Islamska država otela 36 žena i djece "jeretika"

Ekstremisti Islamske države oteli su u sirijskom regionu Suveida 36 žena i djece, pripadnika etničke manjine Druza, koje džihadisti smatraju jereticima, prenosi "Bi-Bi-Si".

Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu i lokalni sajt iz Suveide objavili su da se vjeruje da su se otmice desila tokom prošlonedjeljnih napada Islamske države na taj region, u kojem većinu stanovništva čine Druzi, treća po brojnosti vjerska manjina u Siriji.

Navodi se da je u samoubilačkim bombaškim napadima islamistima stradalo najmanje 215 ljudi.

Sirijska vlada kontroliše veći dio regiona Suveide, dok ekstremisti Islamske države tamo drže manji dio teritorije. Navodi se da je sirijska vojska, uz podršku Rusije, nedavno otpočela kampanju za zauzimanje preostalih džihadističkih i pobunjeničkih oblasti.

Navodi se da su nakon otmice, neke od žena uspjele da pobjegnu, dok su dvije stradale. Islamska država nije se za sada oglašavala povodom otmica.

Nije poznato ni da li su započeli pregovori o oslobađanju talaca.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.