U avgustu počinje utvrđivanje činjenica o NATO bombardovanju
Ilustracija

O štetnosti osiromašenog uranijuma

U avgustu počinje utvrđivanje činjenica o NATO bombardovanju

Predsjednik Komisije za istragu posljedica NATO bombardovanja Darko Laketić izjavio je da će utvrđivanje činjenica o štetnosti osiromašenog uranijuma na stanovništvo Srbije početi krajem avgusta ili početkom septembra u Vranju.

"Krajem avgusta, ili početkom septembra odlazimo u Vranje, gdje ćemo prvi put na terenu raditi na utvrđivanju činjenica o uticaju osiromašenog uranijuma na zdravlje građana i životnu okolinu", rekao je Laketić za dnevni list Politika od ponedjeljka.

On je rekao da vjeruje da je moguće prvi preliminarni izvještaj uraditi do 2020. godine, jer je dokumentacija dobijena od italijanske parlamentarne komisije (o posljedicama osiromašenog uranijuma na italijanske vojnike koji su bili na Kosovu i Metohiji 1999. godine) veoma korisna.

Laketić je dodao i da će pomoć od EU u utvrđivanju činjenica Komisija tražiti u saradnji sa Ministarstvom za zaštitu životne sredine i uz podršku italijanske komisije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.