Vlada imenovala Veselina Veljovića za direktora Uprave policije
Veselin Veljović

Formiran i Koordinacioni odbor u slučaju priliva izbjeglica

Vlada imenovala Veselina Veljovića za direktora Uprave policije

Vlada Crne Gore imenovala je danas Veselina Veljovića za direktora Uprave policije.

"Vlada Crne Gore je u ponedjeljak, 30. jula 2018. godine, bez održavanja sjednice, na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova Vlade, u skladu s članom 10 Uredbe o Vladi Crne Gore, na osnovu člana 9 stav 2 Zakona o unutrašnjim poslovima, a po dobijenom mišljenju Skupštine Crne Gore, donijela Rješenje o imenovanju dr Veselina Veljovića za direktora Uprave policije", navodi se u saopštenju Vlade.

Na osnovu pribavljenih saglasnosti većine članova, Vlada je usvojila i Predlog za izmjene i dopunu Zaključka Vlade Crne Gore, od 19. novembra 2015. godine, sa sjednice od 13. novembra 2015. godine.

"Izmijenjenim zaključkom, Vlada je formirala Koordinacioni odbor koji će usklađivati aktivnosti državnih organa na implementaciji Plana djelovanja u slučaju mogućeg priliva izbjeglica i migranata", navodi se u saopštenju Vlade.

Predsjednik Koordinacionog odbora je kako se dodaje u saopštenju,  Zoran Pažin, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku, a članovi su: Mevludin Nuhodžić, ministar unutrašnjih poslova, Kemal Purišić, ministar rada i socijalnog staranja, Osman Nurković, ministar saobraćaja i pomorstva,Kenan Hrapović, ministar zdravlja, Predrag Bošković, ministar odbrane i Srđan Darmanović, ministar vanjskih poslova.

Formiran je i Operativni tim kojim će rukovoditi Veselin Veljović, direktor Uprave policije.

Takođe, Vlada je dala saglasnost na Predlog pravilnika o koeficijentima za utvrđivanje zarade zaposlenih u Agenciji za zaštitu konkurencije.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.