Advokati u Srbiji od danas u potpunoj obustavi rada
Dragoslav Ognjanović

Zbog ubistva Ognjanovića

Advokati u Srbiji od danas u potpunoj obustavi rada

Advokati u Srbiji od danas će obustaviti rad na nedjelju zbog ubistva kolege Dragoslava Miše Ognjanovića (57), najavile su Advokatske komore Srbije i Beograda.

Najavljena je potpuna obustava rada, što znači da advokati neće raditi ni hitne, pritvorske predmete, rečeno je Tanjugu u advokatskoj komori.

"Tokom obustave rada advokati neće pristupati na ročišta za glavnu raspravu i glavne pretrese pred sudovima, neće pristupati pred tužilaštvima u istražnim postupcima i postupcima pregovora oko primjene oportuniteta ili sporazuma o krivici, neće pristupati pred organima uprave, javnim bilježnicima i privatnim izvršiteljima i neće pristupati u policiju u pretkrivičnim postupcima, osim u slučaju prijema rješenja o zadržavanju i saslušanja pred sudom povodom određivanja pritvora", precizirali su Advokatskoj komori Srbije.

Oni dodaju da će tokom obustave rada advokati dostavljati sudovima, tužilaštvima i drugim organima samo podneske i preduzimati one radnje koje su vezane za nastupanje prekluzivnih rokova i zaštite maloljetnih lica u slučajevima porodičnog nasilja.

"Na taj način advokatura želi da pošalje jasnu poruku "jedinstva profesije i čvrste rješenosti da se sa ovakvim slučajevima advokatura neće miriti"", saopšteno je iz advokatske komore.

Obje komore su najavile i da će raspisati novčanu nagradu za građane koji tužilaštvu dostave vjerodostojne informacije koje će dovesti podizaja optužnice protiv izvršilaca i naručilaca ubistva advokata Ognjanovića.

Blic

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.