CEDIS: Investicije u mrežu neće podići cijenu struje
Ilustracija

Uložiće 81 milion eura

CEDIS: Investicije u mrežu neće podići cijenu struje

Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) naredne tri godine uložiće u revitalizaciju niskonaponske i srednjonaponske mreže 81 milion eura, ali to neće uticati na povećanje cijena struje, saopšteno je iz te kompanije.

Iz CEDIS-a su Pobjedi kazali da su planirali da radovi počnu u februaru naredne godine, ukoliko se ostvare sve pretpostavke, što će omogućiti dodatno upošljavanje domaćih kompanija.

Planom koji je usvojila Vlada, predviđena je izgradnja, rekonstrukcija i revitalizacija objekata, čime će biti omogućeno povećanje kapaciteta. 

"Ključni cilj je priključenje novih korisnika, poboljšanje naponskih prilika, kao i smanjenje gubitaka na mreži", navodi se u planu.

Pored izgradnje novih objekata i mreže, kako je navedeno, plan obuhvata i investicione projekte rekonstrukcije, modernizacije i revitalizacije postojećih elektroenergetskih objekata. 

"Planiran je i projekat revitalizacije srednjonaponske i niskonaponske mreže, za koji je predviđeno 32 miliona eura, za period od 2019. do 2021. godine. Tokom prve godine realizacije predviđeno je ulaganje od oko 12 miliona, dok je za sljedeće dvije godine planiran iznos od oko 11 i devet miliona eura", objasnili su iz CEDIS-a.

Sredinom septembra očekuje se odobrenje ažuriranog trogodišnjeg plana investicija od Regulatorne agencije za energetiku, deset dana kasnije izmjena plana javnih nabavki, 31. oktobra priprema tehničke specifikacije i objavljivanje javnog poziva za nabavku robe i radova.

"Odluka o izboru ponuđača i potpisivanje ugovora očekuje se 15. januara naredne godine, a 1. februara takođe naredne godine uvođenje ponuđača u posao - izvođenje radova", predviđeno je planom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.