Pronađeni skeleti praistorijskih Romea i Julije

Pronađeni skeleti praistorijskih Romea i Julije

Grob star 5.000 godina pronađen je u području Karagandi u Kazahstanu, a u njemu su sahranjeni praistorijski Romeo i Julija.

U neposrednoj blizini drevnog ljubavnog para, sahranjena su i dva konja, koja su, kako arheolozi vjeruju, bili žrtvovani.

Konjif1

Pored posrmtnih ostataka muškarca nalaze se metalni bodež i vrh strijele, a odmah pored njega u istom položaju pronađen je skelet žene sahranjene sa nakitom, uključujući zelenu narukvicu ukrašenu poludragim kamenjem, prenio je Dejli mejl.

Arheolog dr Igor Kukuškin rekao je da postoje neke nejasnoće u vezi sa odnosom, ali i smrću sahranjenog para.

Kako je rekao, takva zajednička sahranjivanja nisu bila rijetkost u tom području, ali da je pitanje kako se druga osoba pridružila.

Postavlja se pitanje da li su bili muž i žena ili je odlučeno da postanu ljubavnici poslije smrti pošto su u kratkom razmaku preminuli, naveo je arheolog.

Dosadašnja istraživanja su pokazala da nema tragova nasilne smrti, ali je ustanovljeno da su konji ubijeni.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.