Makron u vezi sa svojim šefom obezbjeđenja, Brižit je samo maska?
Markon i Benal

Makron u vezi sa svojim šefom obezbjeđenja, Brižit je samo maska?

Francuski lider u vezi je sa svojim šefom obezbjeđenja Aleksandrom Benalom (26), koji je prošle nedjelje uhapšen jer je tokom protesta 1. maja u policijskoj opremi tukao demonstrante, spekulišu mediji.

Francuski predsjednik Emanuel Makron (41), za kog se odavno sumnja da je gej, u vezi je sa svojim šefom obezbjeđenja Aleksandrom Benalom (26), spekulišu mediji. Na tu ljubavnu aferu posumnjalo se nakon što je prošle nedjelje Benala uhapšen jer je u policijskoj opremi tukao demonstrante tokom velikih radničkih protesta 1. maja.

Kako francuski mediji navode, Benala, porijeklom iz Maroka, protivzakonito je bio u policijskoj uniformi i iživljavao se nad dvoje demonstranata - muškarcem i ženom. Kad je to saznao, Makron ga nije prijavio policiji, što je prema zakonu trebalo da uradi, već ga je samo suspendovao na dvije nedjelje. Međutim, snimak kako Makronov šef obezbjeđenja prebija ljude isplivao je u javnost početkom jula, te je usled pritiska javnosti i francuske opozicije, predsjednik prošlog petka bio primoran da otpusti Benalu, koji je sutradan i uhapšen.

Mediji u Francuskoj sumnjaju da su Makron i njegov telohranitelj zapravo ljubavnici jer je predsjednik previše blago reagovao kad je skandal sa prebijanjem demonstranata otkriven.

- Benala je samo suspendovan na dvije nedjelje. Zašto odmah nije dobio otkaz - pita francuska štampa.

Zbog toga mnogi uopšte ne sumnjaju da su dvojica muškaraca u ljubavnoj vezi.

- Benala je oduvijek uživao specijalni status. Bio je dio Makronovog tima još u predizbornoj kampanji, a kad je ušao u Jelisejsku palatu, sve mu je bilo dopušteno, pa i da uzima policijsku opremu i bije demonstrante. Suspenzija je za to preblaga kazna. Makron je slab prema Benali jer su vjerovatno ljubavnici. Moguće je da mu je u intimnim trenucima otkrio čak i šifre nuklearnog naoružanja - navode francuski listovi.

Kako dodaju, nova afera potvrđuje ranije spekulacije da je Makron oženjen 24 godine starijom Brižit (65) samo da bi sakrio da je homoseksualac.

Ovo, inače, nije prvi put da Makrona povezuju sa muškarcima. Prethodno se vjerovalo da je u vezi sa radijskim voditeljem i generalnim direktorom Radio Fransa Matjeom Gajeom (41). Pričalo se da su njih dvojica bili u vezi deset godina. On je početkom 2018. skinut s mjesta direktora radija, a spekuliše se da mu je Makron lično namjestio smenu kako bi ućutkao glasine o njihovoj vezi. U svijetlu novih događaja, kako francuski mediji pišu, Makron je Gajea vjerovatno smijenio kad je započeo novu vezu, i to sa Benalom.

Makron: Nije mi to ljubavnik

Emanuel Makron bio je prinuđen juče da se pravda povodom spekulacija u medijima o svojoj vezi sa Aleksandrom Benalom.

- Benala mi nije ljubavnik. Nije imao pristup kodovima za nuklearno oružje - izjavio je Makron.

On je, međutim, ipak stao u odbranu bivšeg šefa obezbjeđenja.

- I uzorna Republika može da pogreši. Ako žele krivca, ja sam taj, i samo ja. Ja sam ukazao povjerenje Aleksandru Benali. Ja sam potvrdio kaznu. Niko u mom kabinetu nije bio izuzet od zakona Republike. Nikada - istakao je Makron.

Novosti.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.