Zbog ubistva Ognjanovića advokati obustavljaju rad na nedjelju dana, nude i nagradu za informacije
Dragoslav Ognjanović

Zbog ubistva Ognjanovića advokati obustavljaju rad na nedjelju dana, nude i nagradu za informacije

Zbog ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića u Beogradu, advokatske komore Srbije i Beograda su najavile da će 30. jula, potpuno obustaviti rad na nedjelju dana.

Navedeno je i da će dati novčanu nagradu onome ko tužilaštvu dostavi vjerodostojnu informaciju o počiniocima tog zločina.

"Ubistvo advokata Miše Ognjanovića na najdrastičniji način pokazuje u kakvim okolnostima advokati u Srbiji vrše svoju profesionalnu djelatnost. Ovo ubistvo je samo posljednje u nizu brojnih napada na advokate od kojih je veliki broj do danas ostao nerasvijetljen", saopštile su Advokatske komore, prenosi Beta.

Kako su objasnili, cilj njihove obustave rada je slanje jasne poruke jedinstva profesije i čvrste riješenosti da se advokatura neće miriti s takvim slučajevima.

Advokati traže od tužilaštva i policije da smjesta angažuju sve kapacitete da bi se rasvijetlilo to ubistvo.

Oni su najavili i da će zatražiti hitne sastanke s ministrima unutrašnjih poslova i pravde, Nebojšom Stefanovićem i Nelom Kuburović, da bi se "sagledale sve preduzete aktivnosti i formirao poseban istražni tim".

Ognjanović je ubijen sinoć na Novom Beogradu u bloku 23, a sin (26) mu je ranjen u ruku.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.