Bulatoviću i Vukašinoviću pritvor do 72 sata
Ilustracija

Bulatoviću i Vukašinoviću pritvor do 72 sata

Dejanu Vukašinoviću (35) i Luki Bulatoviću (21) iz Podgorice juče je određeno zadržavanje do 72 sata nakon što su u Višem tužilaštvu saslušani zbog nedozvoljenog držanja oružja, potvrđeno je Pobjedi.

Oni su pred tužiocem Milošem Šoškićem iznijeli odbranu ali advokati nijesu željeli da govore o detaljima ali su istakli da ,,nijesu rekli ništa što bi istražiteljima bilo od značaja“.

Vukašinović i Bulatović su u petak veče uhapšeni nakon što je policija u stanu koji su koristili na Starom aerodromu pronašla pripremljenu eksplozivnu napravu spremnu za upotrebu koju su službenici Grupe za antiteroristički pregled Uprave policije, zbog opasnosti da se može aktivirati pomjeranjem, onesposobili na mjestu gdje su je pronašli.

"Dva lica, L. B. i D. V. iz Podgorice, su uhapšena čime je spriječeno vršenje krivičnih djela sa teškim posljedicama. Jedna eksplozivna naprava je deaktivirana na licu mjesta. Prethodno su evakuisani stanari ulaza zgrade," navodi se u saopštenju policije.

Osim eksplozivne naprave koja je deaktivirana, policija je u stanu pronašla i tri eksplozivna punjenja usmjerenog dejstva i velike razorne moći, bombu, detonatorske kapisle, 638 komada pištoljske municije, alat i djelovi koji služe za pravljenje eksplozivnih naprava.

U stanu su pronađene i fantomke, vještački brkovi, vještačka brada i perika koji služe za maskiranje prilikom izvršenja krivičnih djela. Od Bulatovića i Vukašinovića su oduzeti i automobili kao i mobilni telefoni koje su koristili.

- Sve oduzete stvari i predmeti biće predmet provjera i vještačenja u cilju, između ostalog, i eventualnog povezivanja sa ranije izvršenim krivičnim djelima – kazali su iz policije.

Iz policije navode da je hapšenje Bulatovića i Vukašinovića rezultat operativnog rada i praćenja aktivnosti sukobljenih kriminalnih grupa.

Prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su pripadali kavačkom klanu. Osim podgoričkih policajaca sinoć su na mjestu događaja bili i pripadnici Službe zaštite i spašavanja, službe hitne pomoći i pripadnici Interventne jedinice policije. Ovo je, kako Pobjeda saznaje, nastavak akcije pretresa u kojoj je prije nedjelju Podgoričanin Filip Bešović (28) uhapšen prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba. Kod njega je policija tada pronašla 21 kapislu za aktivaciju eksploziva, uređaje za praćenje, 16.000 eura i kokain. Njemu je nakon saslušanja sudija za istrage odredio pritvor od 30 dana. Za njega istražitelji sumnjaju da je bio blizak osobama iz kavačke grupe, a policija je ranije objasnila da ga je privela prilikom kontrole bezbjednosno interesantnih osoba.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.