Crna Gora dobija deset hotela visoke kategorije
Ilustracija

Za pola godine

Crna Gora dobija deset hotela visoke kategorije

Crna Gora bi, prema očekivanjima, ove godine trebalo da dobije 2.000 novih smještajnih jedinica kategorije četiri i pet zvjezdica, rečeno je Pobjedi iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Samo tokom prošle godine Crna Gora je dobila 33 nova hotelska objekta, dakle, dva nova objekta sa pet zvjezdica, 19 objekata sa četiri zvjezdice, 10 sa tri zvjezdice, i po jedan objekat sajednom i dvije zvjezdice dakle ukupno 1.738 ležaja.

Takođe, kako su ovom listu rekli iz MORT-a, od početka tekuće godine zaključno sa 20. julom kategorisano je ukupno deset novih hotela sa 688 ležaja, i to: dva hotelska objekta sa pet zvjezdica, četiri objekta sa četiri zvjezdice i četiri objekta sa tri zvjezdice.

Tokom avgusta očekuje se zvanično otvaranje hotela pet zvjezdica “The Chedi Luštica Bay od investitora “Orascom development”.

Oni očekuju da novootvoreni, adaptirani i rekonstruisani hoteli u 2018. donesu više od 2.000 novih ležaja.

Kako su podsjetili Strategijom razvoja turizma iz 2008. planirano je da 2020. godine kada su ležaji u pitanju, za hotele sa četiri i pet zvjezdica, bude oko 50 odsto od ukupnog broja ležaja, dok je ostvareno 32,51 odsto. Međutim u MORT-u  ističu da je strategija donesena u godini koja je prethodila globalnoj ekonomskoj krizi te da su aktivnosti investicija bile oslabljene i uticale na ovaj trend.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.