Dogovorena vlast u Plavu
Plav

Dogovorena vlast u Plavu

U Plavu će naredne četiri godine na vlasti biti koalicioni partneri na državnom nivou, Demokratska partija socijalista (DPS), Bošnjačka stranka (BS) i Socijaldemokrate Crne Gore (SD).

Koalicioni sporazum načelno je dogovoren, a nastavak konstitutivne sjednice lokalnog parlamenta u Plavu zakazan je za ponedjeljak. 

Mirsad Barjaktarević, iz Opštinskog odbora (OO) SD-a, Televiziji Crne Gore je kazao da ta partija, koja je sa deset odbornika u Plavu najjača, pregovara sa tradicionalnim partnerima na državnom nivou.

„Pregovori su u finalnoj fazi i veoma brzo možemo očekivati formiranje vlasti, konstituisanje Skupštine i izbor predsjednika“, rekao je Barjaktarević.

DPS će, nakon šest godina, biti dio vlasti i o kadrovskim rješenjima nijesu željeli da govore.

„Zadovoljni smo raspodjelom i onim što DPS dobija koalicionim sporazumom“, navela je koordinatorka OO te partije u Plavu, Eldana Canović.

Fuad Feratović, iz OO BS-a, rekao je da su dogovoreni principi funkcionisanja i neki programski ciljevi koje koalicija treba da ispoštuje do kraja mandata.

Mjesto predsjednika lokalnog parlamenta, kako RTCG nezvanično saznaje, pripašće nekom iz redova DPS-a, a funkcija prvog čovjeka Opštine SD-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.