Požar na granici između BiH i Crne Gore, kuće jedva spašene
Ilustracija

Od udara groma

Požar na granici između BiH i Crne Gore, kuće jedva spašene

U dijelu lastvanske Župe, u blizini graničnog prelaza Klobuk između BiH i Crne Gore je izbio šumski požar.

Požar je zahvatio borovu šumu i zaprijetio selu, saopštili su iz vatrogasne jedinice Trebinje.

Pretpostavlja se da je požar, koji je izbio oko 13 sati izazvao udar groma, prenosi RTRS.

Prema riječima komandira Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripa Chuka vatrogasci su uspjeli da odbrane kuće od vatre i da spriječe da se vatra ne spusti na magistralni put Trebinje-Nikšić.

“Situacija je bila teška, vatra se širila brzo, a najviše se bojimo šišarki koji vatru prenose i stotinama metara daleko”, rekao je Chuk.

Vatrogascima iz Trebinja pomoć su pružili vatrogaci iz Lastve, šumari i pripadnici Civilne zaštite, a zbog požara saobraćaj se na putu Trebinje-Nikšić prema graničnom prelazu Klobuk odvija jednom kolovoznom trakom.

Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.