Vladičin Han: Žena zalivala cvijeće, u saksiji na terasi pronašla poskoka (VIDEO)
Foto:Screenshot

Vladičin Han: Žena zalivala cvijeće, u saksiji na terasi pronašla poskoka (VIDEO)

Gospođa Nikolić iz Beogradske ulice u Vladičinom Hanu, među cvijećem na terasi svoje porodične kuće našla najotrovniju zmiju Evrope.

Nikolić je u petak krenula da zaliva cvijeće na terasi na spratu svoje porodične kuće i zapanjila se kada je u poslednjoj saksiji otkrila zmiju.

Odmah je alarmirala Udruženje za zaštitu gmizavaca i životne sredine „Poskok“ iz Vladičinog Hana.

Predsjednik udruženja Vladica Stanković je na licu mjesta ustanovio da se radi o poskoku, dužine oko 60 centimetara. Iako se domaćinstvo Nikolića nalazi u sred naseljenog područja u Vladičinom Hanu, Stanković kaže da je sličan primjerak otrovnice pronađen i pretprošle godine u ovom naselju.

Ni on niti članovi porodice nisu mogli sa sigurnošću da kažu otkud zmija otrovnica u gusto naseljenom gradskom području, na spratu porodične kuće.

Slučaj je uznemirio i Nikoliće, ali i komšije, jer je u okolini mnogo kuća sa djecom, a u blizini je i Osnovna škola „Branko Radičević“.

Poskok je najotrovnija zmija u regionu, prosječno je dug između 50 i 70 centimetara,a karakteriše ga tamno braon ili crna cik-cak pruga koja se proteže cijelom dužinom leđa.

Ujed poskoka je često smrtonosan, a kod starijih osoba i djece, smrt je gotovo zagarantovana u slučaju nepravovremeno pružene pomoći.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.