Dedu Jelene Đoković otmičari vezali za dalekovod, tražili dva miliona eura?
Milosav sa unuko, Jelenom

Dedu Jelene Đoković otmičari vezali za dalekovod, tražili dva miliona eura?

Milosav Radisavljević (80), iz Ljiga - deda Jelene Đoković, supruge proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića - koji je u četvrtak u gluvo doba noći bio opljačkan, kidnapovan i vezan za dalekovod u kukuruzima, smješten je kod sina u Beogradu.

Policija, kako saznaju Večernje Novosti, intenzivno traga za dvojicom maskiranih muškaraca koji su upali u njegovu kuću, u ljiškoj Hadži Đerinoj ulici, odakle su uzeli 26.000 dinara (oko 220 eura) i mobilni telefon.

Prema svjedočenju rođenog brata žrtve Milana Radisavljevića, upravo s tog mobilnog telefona Milosavljevom sinu su lopovi slali SMS-ove u kojima su zahtijevali novac. Prema nezvaničnim saznanjima beogradskog lista tražili su dva miliona eura.

- Otišao sam u baštu u četvrtak prije podne, kao što činim svakodnevno. Odjednom je muški glas počeo da me iz kukuruza doziva po imenu, uz povike upomoć - kaže Isailo Lazić, iz Ljiga.

- Pošao sam tamo odakle su dopirali povici, ali sam zbog svoje bezbjednosti ponio, za svaki slučaj, drveni kolac, koji sam našao usput. Kad sam video prizor, umalo se nisam šlogirao! Komšija, deda Lesa, kako svi u Ljigu zovemo Milosava, bio je širokom ljepljivom trakom vezan preko grudi, a jednom rukom lisicama za šipku metalnog dalekovoda.

Odmah su stigle policija i Hitna pomoć u njivu koja se nalazi u delu Ljiga nazvanom Ćućin, nedaleko od ovdašnjeg doma zdravlja. Milosav, srećom, nije imao nikakvih povreda, ali je pretrpio šok.

- Pitao sam ga otkud on u kukuruzima vezan, i odgovorio mi je da su ga iz kuće odvela dvojica muškaraca koja su preko glave imala navučene nekakve čarape. Preveli su ga preko reke Ljig, i zato je bio je mokar - kaže Isailo.

- Ljepljiva traka bila mu je obmotana i oko nogu, ali je uspio da je se nekako oslobodi. Rekao mi je da su ta dvojica sa sobom ponijela i ašov, koji su ostavila negdje u korovu. Pretpostavljam da je policija ašov pronašla, jer su obavili uviđaj u njivi - priča on.

Deda Jelene Đoković bio je vezan za dalekovod u njivi gusto zarasloj u kukuruze, među kojima se nalazi metalni dalekovod. Po svemu sudeći, to mjesto su počinioci izabrali jer je teško pristupačno. Do njega je najlakše doći preko rijeke ili zaobilazno, putem, pored Doma zdravlja.

- Zaplakao sam kad sam vidio deda Lesu vezanog lisicama za dalekovod, mokre odjeće, kako leži na zemlji - kaže Isailo.

- Svima nama u Ljigu on je veoma drag, divan komšija, koji obožava svoju unuku Jelenu. Za njega je ona, kako uvijek kaže, ikona od kada se rodila. Ko zna šta bi bilo da nisam čuo njegove povike...

Posle nesvakidašnjeg događaja kakav se u Ljigu i Kačerskom kraju ne pamti, porodica supruge Novaka Đokovića navela je da je u potpunom šoku. U saopštenju tima Novaka Đokovića za odnose s javnošću ističe se da zbog svih okolnosti deda Milosav nije u stanju da daje izjave medijima, kao ni Novak i Jelena. Zbog toga što je istraga u toku, porodica Đoković moli javnost za razumijevanje.

Čim mu je stigla prva poruka na mobilni telefon u kojoj je tražen novac, Losin sin odmah je obavijestio policiju - kaže Milan.

- U porukama su navedeni iznosi za otkup dede Milosava, ali u interesu istrage ne bih pominjao sumu. I dok je bio u policiji, njegovom sinu stizale su poruke sa zahtjevom da se isplate pare. Poruke su prvo stizale sa Milosavljevog mobilnog telefona, koji su razbojnici uzeli, ali je ubrzo taj broj bio nedostupan. Ubrzo potom, poruke su počele da stižu i sa drugih, nepoznatih brojeva mobilnih telefona.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.