Povlače s tržišta seriju kondoma: Pucaju češće nego što je uobičajeno

Hrvatska

Povlače s tržišta seriju kondoma: Pucaju češće nego što je uobičajeno

Agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) izvijestila je da je od Reckitt Benckiser Healthcare primila obavještenje o povlačenju serije kondoma Durex Real Feel (s rokom trajanja do januara 2021) zbog povećane mogućnosti pucanja.

"Povlačenje se sprovodi jer je proizvođač testiranjem kod navedene serije utvrdio da je pri kraju isteka roka trajanja mogućnost pucanja proizvoda viša u odnosu na međunarodne standarde kvalitete za muške prezervative od sintetičkih materijala (ISO 23409).

Korisnici koji imaju proizvod Durex Real Feel kondomi serije 1000427067 upućuju se da, radi povraćaja novca, navedeni proizvod vrate na prodajno mjesto na kojem je kupljen“, stoji u saopštenju, javlila je agencija Hina.

Veleprodajna i maloprodajna mjesta koja na zalihama imaju navedenu seriju proizvoda HALMED upućuje da, radi povrata proizvoda, kontaktiraju referentne osobe proizvođača za Republiku Hrvatsku.

Ističu i da u Hrvatskoj do sada nije zaprimljena ni jedna prijava štetnog događaja vezanog uz medicinski proizvod Durex Real Feel kondomi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.