87 mrtvih u požarima u Grčkoj, oštećeno 2000 kuća
Foto:Anadolija

Nastavlja se potraga

87 mrtvih u požarima u Grčkoj, oštećeno 2000 kuća

Broj mrtvih u požarima u Grčkoj porastao je na 87, a ministarstvo za infrastrukturu saopštilo je da je pregledalo oko 2.000 kuća u požarom pogođenoj Rafini, na poluostrvu Atika.

To je još jedan pokazatelj snage požara, koji je topio felne na točkovima automobila i opustošio borove šume duž obale uz vjetar brzine i do 100 kilometara na čas. 

Spasilačke ekipe nastavljaju potragu za žrtvama, a sa njima stručnjaci za izgradnju provjeravaju oštećene kuće i obilježavaju one koje više nisu bezbjedne za stanovanje, prenosi Beta.

Grčki premijer Aleksis Cipras preuzeo je "punu političku odgovornost za tragediju " izazvanu smrtonosnim požarom istočno od Atine u ponedeljak. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.