Veselin Veljović novi direktor Uprave policije
Veljović i Nuhodžić

I Skupština prihvatila prijedlog

Veselin Veljović novi direktor Uprave policije

Skupština Crne Gore prihvatila je predlog Odbora za bezbjednost i odbranu da Veselin Veljović bude novi direktor Uprave policije.

Skupština je glasovima vladajuće koalicije, sa 42 glasa za, podržala prijedlog da Veljović bude novi direktor Uprave policije,prenosi portal RTCG.

Prethodno su Vlada i Odbor za bezbjednost jednoglasno podržali prijedlog da Veljović bude izabran na tu poziciju.

Podsjetimo ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je ranije danas da je Veljovića predložio za direktora Uprave policije imajući u vidu ranije rezultate na toj funkciji.

“Na osnovu rezultata i kvalitetnog obavljanja poslova i zadataka, mišljenja sam da je Veljović svojim stručnim kompetencijama i zalaganjem efikasno odgovorio na tadašnje bezbjednosne izazove koji nijesu bili mali”, rekao je Nuhodžić.

Veljović je ranije kazao da je bezbjednosna situacija u Crnoj Gori zadovoljavajuća, a "Uprava policije u narednom periodu učiniće sve da ona bude u interesu i građana i države":

Podsjećamo, Veljović je od 1995. do 2005. bio na čelu Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), a potom do kraja 2011. direktor Uprave policije.

Od 2011. do 2014. obavljao je funkciju savjetnika za sektor odbrane i bezbjednosti u kabinetu tadasnjeg predsjednika Filipa Vujanovića.

Od 2014. je sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Veljović je, na poziciji direktora Uprave policije, naslijedio Slavka Stojanovića koji je podnio ostavku u aprilu nakon pucnjave u centru Podgorice u kojoj su ubijeni Miloš Šaković i Radivoje Jovanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.