Predrag Bošković

Bošković saopštio

"Nova Strategija bezbjednosti definiše potpuno novi sistem bezbjednosti"

Vlada je na juče održanoj 87. sjednici usvojila Predlog nove Strategije nacionalne bezbjednosti, najznačajnijeg državnog strateškog dokumenta kojim se uređuje sistem bezbjednosti i odbrane, saopštila je Vladina Služba za odnose s javnošću.

Ministar odbrane Predgrad Bošković poručio je danas na konferenciji za medije da se razlozi za donošenjem pomenute Strategije fokusiraju prije svega na izuzetno izmijenjen bezbjednosni okvir u kome Crna Gora danas živi i naglasio da nova Strategija bezbjednosti definiše potpuno novi sistem bezbjednosti.

„Već je deset godina od kako je donijeta poslednja Strategija nacionalne bezbjednosti. Drugi razlog je izuzetno izmijenjen bezbjednosni okvir u kome CG danas živi i treći svakako punopravno članstvo Crne Gore u NATO-u koje je zahtijevalo potpuno novo definisanje bezbjednosti od pojedinačne u kolektivnu. Ova Strategija definiše potpuno novi sistem bezbjednosti “ - rekao je Bošković.

On je istakao da Strategija definiše tri ključna interesa bezbjednosti, odnosno vitalne, strategijske i važne interese i naglasio da pomenuti dokument prepoznaje rizike i moguće prijetnje.

Bošković je poručio da su definisani i nosioci, odnosno organi koji treba da na najbolji mogući način obezbijede potpunu bezbjednost kako državi tako i svakom građaninu Crne Gore.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.