Radni sastanak Demokrata u Grbavcima
Foto: Demokratska Crna Gora

Bečić aktivistima uputio zahvalnost na predanom angažmanu

Radni sastanak Demokrata u Grbavcima

Predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić, zajedno sa članovima najužeg rukovodstva održao je u Grbavcima radni sastanak s aktivistima Demokrata iz organizacije Glavnog grada Podgorica.

Na pomenutom sastanku predsjednik Demokrata je aktivistima uputio zahvalnost na predanom angažmanu i punom angažovanju u svim kampanjama u kojima su Demokrate učestovale od osnivanja pa sve do danas. Bečić je saopštio da je svjestan kako taj posao nije bio nimalo lak, imajući, prije svega, u vidu broj izbornih procesa na lokalnom i državnom nivou u toku trogodišnjeg perioda, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Bečić je prisutne aktivniste upoznao i sa intenzivnim međunarodnim aktivnostima koje su Demokrate sporvele u poslednjem periodu i Planom sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi koji je dobio podršku Brisela i velikog broja međunarodnih predstavnika i međunarodnih organizacija sa sjedištem u Crnoj Gori.

Osvrnuvši se i na objašnjenje pomenutog Plana, kao i njegov značaj, Bečić je posebno istakao da nije važno ko će formalno-pravno predložiti akte o osnivanju Ad hoc parlamentarnog radnog tijela, ali da zadaci tog tijela moraju taksativno sadržati kompletnu agendu Plana sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi.  Dodatno, Ad hoc parlamentarno radno tijelo bi trebalo da se formira jedino s ciljem implementacije Plana Demokrata i GP URA, a sastav Radnog tijela mora obezbjeđivati odnos opozicije i vlasti na paritetnoj osnovi i podrazumijevati i učešće civilnog sektora  u cijelom tom procesu, dodao je Bečić.

Predsjednik Bečić je, na kraju, sa aktivistima Demokrata podijelio zadovoljstvo zbog tog što smo nakon višednevne maratonske političke borbe, podršku za reformu izbornog zakonodavstva i implementaciju Plana, dobili, ne samo od Brisela i međunarodne zajednice, nego i od svih političkih subjekata u Crnoj Gori, jer su svi svjesni da je Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi jedina izlazna strategija na koju se može ozbiljno računati.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.