Postavljanje signalizacije u nacionalnim parkovima za bolju informisanost turista (FOTO)
Foto: NPCG

Unaprjeđenje orijentacije

Postavljanje signalizacije u nacionalnim parkovima za bolju informisanost turista (FOTO)

U završnoj fazi je realizacija Programske aktivnosti koja se odnosi na unaprjeđivanje signalizacije, odnosno postavljanje smjerokaza na najfrekventnijim lokacijama, kao i info-tabli u cilju bolje informisanosti posjetilaca nacionalnih parkova.

Postavljanje signalizacije predstavlja aktivnost koja je definisana Programima upravljanja za nacionalne parkove Crne Gore za 2018. godinu u cilju unaprijeđenja orijentacije turista i korisnika prostora ovih zaštićenih prirodnih područja, saopšteno je iz Nacionalnih parkova Crne Gore.

„Informisanje posjetilaca putem signalizacije je od velike važnosti za sigurno i ugodno planinarenje pješačenje, i uopšte, boravak u prirodi. Isto tako, podjednako je važno da svi turisti planiraju svoj izlet unaprijed, blagovremeno se informišu o dužini i kategoriji staza i pripreme za boravak u prirodi, kao i da slijede i koriste samo uređene i obilježene staze“, kazao je direktor JPNPCG Elvir Klica.

smjerokaziunplovcen

Foto: NPCG

Kako se navodi, JPNPCG će, i u narednom periodu, u saradnji sa nadležnim institucijama, kao i shodno preporukama Planinarskog saveza Crne Gore, te u skladu sa mogućnostima, planirati i realizovati aktivnosti koje se odnose na unaprjeđivanje signalizacije na prostorima NPCG.    

Sve informacije o stazama, njihovoj prohodnosti i atrakcijama, posjetioci mogu dobiti u Centrima za posjetioce NPCG i lokalnim turističkim organizacijama, kao i na kontakte Planinarskog saveza Crne Gore i planinarskih društava.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.