Paragvaj: U padu aviona poginuli ministar poljoprivrede i još tri osobe
Mjesto pada aviona, foto:ABC Color

Paragvaj: U padu aviona poginuli ministar poljoprivrede i još tri osobe

Luis Gneiting, ministar poljoprivrede Paragvaja, njegov zamjenik i još dvije osobe poginuli su kada se mali avion srušio u močvarnom području južno od glavnog grada Asunsiona, saopštile su vazduhoplovne vlasti u četvrtak.

"Ostaci aviona Beechcraft Baron s dva motora, pronađeni su u četvrtak nakon 14-satne potrage u močvari šest kilometara od aerodroma u gradu Ayolas", rekao je Luis Aguire, direktor Nacionalne direkcije civilne avijacije (NCAD).

U avionu su bili ministar Gneiting, njegov zamjenik Visente Ramirez, državni službenik Luis Čaroti i pilot Gerardo Lopez, potvrdio je Joakin Roa, direktor Nacionalnog sekretarijata za hitne slučajeve, te dodao da je o svemu obavijestio predsjednika države, javlja Anadolija.

Kontakt s avionom, koji je krenuo u Asunsion, izgubljen je nekoliko minuta nakon polijetanja u 6:20 sati ujutru po lokalnom vremenu.

"Sve se desilo izuzetno brzo. Na kameri se može vidjeti da je između polijetanja i pada prošlo svega dvije ili tri minute", kazao je Aguire.

Iz Nacionalne direkcije civilne avijacije saopštili su da su pronašli sva četiri tijela.

"Vazduhoplovne snage će prevesti tijela u sudsku mrtvačnicu u Asunsionu, gdje će forenzičari identifikovati osobe", kazali su iz NCAD.

Senator Havijer Zakarias najavio je da će u Paragvaju počevši od ponedjeljka, 30. jula, biti proglašena trodnevna žalost.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.