Veliko interesovanje Italijana za predsjednika Crne Gore
Đukanović i Matarela

Zvanična posjeta privukla pažnju medija

Veliko interesovanje Italijana za predsjednika Crne Gore

Zvanična posjeta predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića Republici Italiji u protekla dva dana, veoma je zapažena u italijanskim medijima i bila je ispraćena od trenutka kada je najavljena na zvaničnoj internet stranici Kvirinala, saopšteno je iz kabineta crnogorskog predsjednika.

Po dolasku Đukanovića u Italiju, novinska agencija “Italpress” objavila je kratku biografiju sa fotografijom Predsjednika, najavljujući njegov susret sa predsjednikom Serđom Matarelom, predsjednicom Senata Italije Marijom Kazelati, kao i posjetu kompaniji TERNA. 

"Susret sa predsjednikom Italije medijski su ispratilie brojne uticajne italijanske novinske agencije, kao i one koje se posebno bave regionom Mediterana i Balkana (“Agenzianova”, “Osservatorioitaliano” itd)", navodi se u saopštenju.

Nakon zvaničnih susreta objavljen je intervju sa predsjednikom Đukanovićem  za agenciju “Italpress”, koji su prenijeli mnogi mediji i veoma posjećeni internet portali.

"Tako je intervju odmah preuzeo vrlo čitan portal za politička pitanja i, ujedno, prvi zvanični digitalni dnevni list u Italiji “Affaritaliani”, pod naslovom: “Đukanović: Značajna saradnja Crne Gore i Italije – naša je perspektiva u EU”. Sličan naslov objavljen je u dnevnim listovima u Rimu i Napoliju (“Il Giornale di Napoli”, “Roma Quotidiano”), na stranicama koje su rezervisane za aktuelna politička pitanja. Zapažen naslov “Đukanović: Dalje unapređenje saradnje Italija – Crna Gora” objavio je i dnevni list “Gazzetta del Sud”, koji je takođe prenio u cjelosti intervju predsjednika Đukanovića. Rimski dnevni list “La Discussione”, čiji je fokus na političkim temama, intervju predsjednika Đukanovića zadržao je na prvoj stranici od njegovog objavljivanja", kazali su iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Terna007

Đukanović sa crnogorskom delegacijom u posjeti Terni

Zanimljivo je kako se dodaje, da je posjeta predsjednika Đukanovića izazvala pažnju i nekih od čitanih političkih blogova i portala, poput “Il Vocabolo”, “Blog – News”, “Zazoom Social Media” itd.

"U italijanskim medijima sa pažnjom je ispraćena i saradnja Crne Gore sa kompanijom TERNA, kao i posjeta predsjednika Crne Gore i ministarke ekonomije toj kompaniji. Tako su pojedini mediji, kao što je “Osservatorio Italiano”, objavili naslov: “Đukanović u Italiji: podmorski kabal izmedju Italije i Crne Gore biće u upotrebi od sredine 2019.", zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.