Nakon požara i zemljotresa nova nevolja

Poplave u Atini: Vozači zaglavljeni u automobilima, 160 stanovnika evakuisano iz poplavljenih kuća (VIDEO)

Pljusak koji je danas pao na sjeveru Atine izazvao je poplave 20 kilometara od prigradske zone izgorjele početkom ove nedelje u požaru, saopštila je vatrogasna služba.

Vatrogasci su dobili deset poziva vozača zaglavljenih u vozilima na putevima koji su se pretvorili u buijce. Oko 160 stanovnika je evakuisano iz poplavljenih kuća, prenijela je Beta.

Nanijeta je velika materijalna šteta. Voda je na pojedinim lokacijama dosegla visinu metra i po, poplavljeni su podrumi kuća, poslovnih zgrada, a uništen je i veliki broj automobila.

Posle pljuska saobraćaj se postepeno normalizovao, ali je nekoliko desetina vozila bilo blokirano u glavnim ulicama u atinskim četvrtima Marusi i Ekali.

Međutim, svega nekoliko kapi kiše je palo na području sela Mati koje je u ponedeljak do temelja izgorjelo u požaru u kojem je poginulo više od 80 ljudi, a za 200 se traga.


Vojska je upućena da pomogne čišćenje terena i da iskopa rovove za sprječavanje eventualnih poplava.

U najsmrtonosnijem požaru u skorijoj istoriji Grčke poginule su najmanje 83 osobe. Oko 60 povrijeđenih osoba sa područja Rafine i Matija hospitalizovano je u Attiki. Među njima je 11 u teškom zdravstvenom stanju.

Više od 100 osoba je nestalo, a među njima su i turisti. Uništene su velike površine zemljišta, a šteta je pričinjena na najmanje hiljadu kuća. Stotine vozila je potpuno uništeno.

2018072523161565935909005Web

Požar koji je izbio u šumskom području u Rafini, sjeveroistočno od grada, potpomognut visokim temperaturama i jakim vjetrovima, brzo se proširio i na okolna područja. Mnogi preminuli stradali su zarobljeni u kućama ili vozilima. Dio njih se utopio u moru u koje su skočili bježeći od vatrene stihije. Iz mora je do sada izvučeno najmanje šest tijela.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.