Krađe u Podgorici: Uspavao majku i sina pa ukrao stvari, otuđivali akumulatore i prodavali
Ilustracija

Rasvijetljeno šest imovinskih delikata, procesuirano pet lica

Krađe u Podgorici: Uspavao majku i sina pa ukrao stvari, otuđivali akumulatore i prodavali

Pripadnici podgoričke policije preduzimajući mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata, rasvijetlili su šest krivičnih djela i tom prilikom procesuirali pet lica.

Naime, službenici CB Podgorica su, 24.jula uhapsili D.B. (29) iz Podgorice zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio tri krivična djela teška krađa u produženom trajanju.

"On je, kako se sumnja, 11.07.2018. godine, došao u porodičnu kuću oštećenog N.R i neko vrijeme sjedio sa oštećenim i njegovom majkom, nakon čega im je, sumnja se, u piće sipao sredstvo koje ih je uspavalo. Nakon što su se oštećeni probudili primjetili su da su im otuđena dva mobilna telefona, dvije jakne i šest torbi. Drugo krivično djelo osumnjičeni je, sumnja se, počinio na način što je, 13.07.2018. godine, ispred Streljačkog centra Ljubović od oštećenog A.M. zatražio telefon na posudu i udaljio se sa lica mjesta. Oštećeni je ovo lice primjetio, 24.07.2018. godine, i zadržao ga na licu mjesta do dolaska policijske patrole koja ga je privela u CB Podgorica", navodi se u saopštenju Uprave policije.

D.B. je, kako se sumnja, treće krivično djelo počinio na način što je, 23.jula došao u stan Ž.D. kojeg poznaje i koristeći nepažnju oštećenog sa komode otuđio ključeve od pmv marke „Renault Scenic“, nakon čega je, kako se sumnja, izašao iz stana, stavio vozilo u pogon i udaljio se sa lica mjesta.

"Vozilo je, sumnja se, odvezao do mjesta Smokovac gdje je sa njega skinuo točkove sa felnama koje je potom prodao. O događajima je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom  tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se D.B liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio navedena krivična djela", saopšteno je iz policije.

Nadalje, policija je uhapsila i P.R. (27) i J.V. (26) iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo teška krađa na štetu B.R.

"Oni su, kako se sumnja, 17.07.2018.godine, ovo krivično djelo počinili na način što su se dovezli do servisa teretnih vozila „Radunović“ na Bioču, a zatim neopaženo prišli kamionima koji su se nalazili na parkingu servisa i sa njih razmontirali osam akumulatora koje su zatim utovarili u vozilo i odvezli se sa lica mjesta", saopštili su iz policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Podgorci koji je naložio da se P.R. i J.V. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili navedeno krivično djelo.

Službenici podgoričke policije su, 25.jula državnom tužiocu za maloljetnike u ODT u Podgorici podnijeli poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave prethodno podnijete protiv nepoznatog počinioca, protiv maloljetnih B.L. (15) i B.L. (15), obojica iz Podgorice, zbog postojanja osnovane sumnje su počinili krivično djelo krađa, dok se jedan od njih sumnjiči i da je počinio krivično djelo rabojništvo.

U izvršenju ovih krivičnih djela, sumnja se, učestvovao je i E.H. (12), koji je krivično neodgovoran zbog uzrasta ispod 14 godina, kazali su iz UP.

"B.L. i E.H. su krivično djelo razbojništvo, kako se sumnja, počinili na način što su na stajalištu ispred tržnog centra „Delta City“ ušli u taksi vozilo kojim je upravljao B.Đ. i zatražili da ih preveze do Konika. Dolaskom na Konik, ova lica su zatažila od oštećenog da zaustavi vozilo, nakon čega je B.L, koji je sjedio iza vozača, sumnja se, uhvatio vozača otpozadi i držao ga. Za to vrijeme E.H. je, sumnja se, iz vrata otuđio torbicu u kojoj se nalazio novac u iznosu od 100 eura, nakon čega su se ova dva lica udaljila sa lica mjesta", saopšteno je iz policije.

Osim toga ova li ca su 25/26.06.2018 godine, u ulici Husinjskih rudara, kako se sumnja, počinili krivično djelo krađa na način što su iskoristili otključanost vozila marke „VW Golf I“ u vlasništvu E.R. i razvalili bravu a potom stavili vozilo u pogon.

"Oni su, kako se sumnja, vozilo odvezli na Ćemosko polje gdje su polomili sva stakla i skinuli točak i akumulator. Narednog dana su, sumnja se, prodali točak i akumulator za manji novčani iznos", navodi se u saopštenju policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.