Demokrate: Građani Zete ne smiju biti taoci nesposobnosti pozicije da kompletira formiranje organa upravljanja
Demokratska Crna Gora

Izbor predsjednika lokalnog parlamenta

Demokrate: Građani Zete ne smiju biti taoci nesposobnosti pozicije da kompletira formiranje organa upravljanja

Koristivši ultimativni rok za izbor predsjednika lokalnog parlamenta u Opštini u okviru Glavnog grada Golubovci, aktuelna skupštinska većina izabrala je nosioca funkcije čelne osobe lokalne zakonodavne vlasti. Međutim, neuobičajeno je bilo toliko dugo čekanje na izbor uzevši u obzir da je u prethodnim sazivima upravo slična skupštinska većina bila prilično efikasna kada je u pitanju izbor najbitnijih reprezenata na nivou vlasti u Zeti, saopštile su Demokrate Zeta.

"Karakteristika u prethodnim sazivima je bila da se predsjednik Skupštine opštine i predsjednik Opštine biraju na prvoj konstitutivnoj sjednici, bez odlaganja i prekidanja zasijedanja, što svakako nije slučaj nakon nedavnih održanih lokalnih izbora. Očigledna trvenja, moguće zavade među interesnim grupacijama na lokalu, ili pak nemogućnost izbora adekvatnog kadrovskog rješenja za prvog čovjeka opštine samo su neki od potencijalnih razloga zašto Zeta još uvijek nema izabranog predsjednika Opštine", istakli su u saopštenju.

Kako su naveli, sve su prilike da će građani još neko vrijeme čekati na izbor prvog čovjeka koji će rukovoditi lokalnom administracijom. Kako kažu, kako je aktuelna promjena formalno-pravnog statusa iz Gradske opštine u Opštinu u sastavu Glavnog grada, koja sa sobom nosi niz novina u funkcionalnom i organizacionom smislu, neophodno je da se izbor obavi što prije. Građani Zete, smatraju oni, ne bi smjeli biti taoci nesposobnosti pozicije da kompletira formiranje organa upravljanja. Naviknuti na odlaganja realizacije infrastrukturnih objekata, građani su računali da će formiranje vlasti ići makar nešto bržom dinamikom.

"U pokušaju skrivanja svoje nemoći da procese na lokalu učine efikasnijim i svrsishodnijim, Demokratska Partija Socijalista redovno čini neargumentovane napade i prozivke na račun opozicije. U letargiji zbog gubitka apsolutne vlasti, što je svakako neuspjeh i pirova pobjeda, drznuli su se da prozivaju opozicione odbornike po pitanju odborničkih naknada, na samom početku mandatnog perioda. Dokazani trgovci izbornom voljom, skrivajući „rat“ među svojim ešalonima, očigledno su dobro analizirali razloge pada podrške svojoj političkoj opciji. Čini se da taj pad podrške, tih hiljadu glasova manje od onoga što ste očekivali, dovoljno govori o tome kako ste radili u prethodnom mandatu. Ako do sada niste apsolvirali da vlast bez rezultata može samo da gubi podršku birača, valjda vam je sad sve jasno", zaključili su.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.