Mršić po nalogu „škaljarske“ grupe obavljao poslove za materijalnu nadoknadu
Foto: Ilustracija

Istraga o kriminalnoj grupi

Mršić po nalogu „škaljarske“ grupe obavljao poslove za materijalnu nadoknadu

Kotoranin Nikola Mršić tereti se da je bio dio kriminalne grupe koja je učestvovala u više krivičnih djela, među kojima su i planiranja likvidacija. Osim za učešće u ubistvu Gorana Lenca, istražitelji Mršića traže zbog optužbi da je po nalogu „škaljarske“ grupe obavljao poslove za materijalnu nadoknadu.

Mršiću se za učešće u ubistvu Gorana Lenca sudi u odsustvu jer je nedostupan crnogorskim vlastima. Prema navodima optužnice, Mršić je 16. septembra prošle godine u 19.15 časova, na pomoćnom stadionu FK Bokelj, s umišljajem ubio Lenca i pokušao da ubije Milana Jovićevića.

U aktu Tužilaštva se navodi da je Mršić na stadion došao sa unaprijed pripremljenim oružjem, koje je držao u kesi. Lenc je ubijen u ratu kavačkog i škaljarskog kriminalnog klana. Bivši fudbaler je, vjeruje se, bio blizak ,,kavačanima“. Za manje od godinu, istražitelji su Mršića povezali i sa četrnaestočlanom kriminalnom grupom.

Osim za njim, policija traga i za njegovim sugrađaninom Igorom Vukotićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem, dok su ostali članovi ove grupe u pritvoru. Na teret im se stavlja više krivičnih djela, među kojima i planiranje likvidacija glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i funkcionera iz bezbjednosnih službi.

Sudeći prema navodima iz naredbe za sprovođenje istrage, kriminalna grupa formirana je prije godinu s ciljem vršenja više krivičnih djela u dogovoru sa Kotoraninom Igorom Vukotićem, koji prema policijskim evidencijama slovi za jednog od vođa „škaljarskog“ klana.

Grupa se sumnjiči da je namjeravala da ubije bivše i sadašnje službenike bezbjednosnih službi: D. G, Z. L, D. K, kao i S. K, sina policijskog funkcionera. Na meti ove grupe bili su, prema nalazima istražitelja, i članovi suprotstavljene grupe – „kavačani“: D. J, R. V, te dvojica braće koji su takođe članovi klana.

U proširenoj naredbi za sprovođenje istrage se navodi da je Ranko Radulović planirao da ubije dvojicu Nikšićana - sinove Milana Leza Vilotijevića, osuđenog na 20 godina zatvora zbog ubistva Slavka Radulovića, rođenog brata uhapšenog Ranka Radulovića.

Uloga Radulovića bila je da sa umišljajem podstakne članove kriminalne organizacije, na čijem je bio čelu, da počine ova ubistva. Ova grupa tereti se za učešće u ubistvima Miloša Šakovića, Dražena Čađenovića, Gorana Lenca, Đorđa Sekulovića i Nika Roganovića, kao i u pokušajima ubistva – Novljanina Duška Roganovića i Podgoričanina Vjekoslava Lambulića, te u iznudama, bombaškim napadima, zelenašenju...

Na spisku osumnjičenih, osim Radulovića, Brajovića i Vukotića su Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Naredbom su obuhvaćeni i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.