Ulcinj: Policija na plaži pronašla zakopanu marihuanu
Ilustracija

Otkriveni i stranci koji nisu prijavili ili ne ispunjavaju uslove za boravak

Ulcinj: Policija na plaži pronašla zakopanu marihuanu

Na prostoru Velike plaže i Ušća Ade Bojane pripadnici policije juče su pronašli i oduzeli ukupno oko 450 grama marihuane koja je bila zakopana i odbačena.

Tri lica su kako je saopšteno iz Uprave policije procesuirana zbog droge, dok je prekršajno kažnjeno 19 stranaca koji nisu prijavili boravak, a mjera otkaz boravka izrečena je za 10 stranih državljana koji nisu ispunjavali uslove za boravak u Crnoj Gori.

"Naime, juče su policijski službenici Regionalnog centra Jug – OGB Ulcinj, zajedno sa službenicima Odsjeka za borbu protiv droge i OB Ulcinj i u saradnji sa službenicima Komunalne inspekcije, realizovali aktivnost koja je bila usmjerena na pojačanu kontrolu kretanja, rada i boravka stranih državljana i sprječavanje zloupotrebe opojnih droga. Tom prilikom su u blizini plaže „Ivana“ na Velikoj plaži i na prostoru Ade Bojane kontrolisana lica i šatori u kampu, kao i okolni teren. Na jednom mjestu je pretragom, uz angažovanje službenog psa za otkrivanje opojnih droga, zakopana u zemlji, pronađena pvc kutija sa sadržajem 313 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. Osim toga, pronađena je i odbačena kesa sa pakovanjima materije za koju se sumnja da je marihuana, težine 124 grama, kao i dvije kesice sa sadržajem iste materije težine 8,7 grama", saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv 19 lica izdati su prekršajni nalozi zbog prekršaja iz Zakona o strancima koji se odnosi na neprijavljivanje boravka.

"Za 10 lica izrečena je mjera otkaz boravka shodno neispunjavanju uslova za boravak u našoj državi iz ovog Zakona, dok su tri lica prekršajno procesuirana nadležnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Shodno konsultacijama sa državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, pronađena droga biće upućena u Forenzički centar radi vještačenja", navodi se u saopštenju Uprave policije.

 

 

                                                                                             

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.