Tito bi danas pobjedio na izborima u Srbiji
Josip Broz Tito

Osvojio bi više glasova od Vučića

Tito bi danas pobjedio na izborima u Srbiji

Josip Broz Tito, bivši predsjednik SFRJ, pobjedio bi na izborima u Srbiji da se hipotetički danas prijavi.

Tito bi tako pobjedio hipotetički ostale kandidate, među kojima su Nikola Pašić, Slobodan Milošević, Zoran Đinđić, Vojislav Koštunica, Boris Tadić, Aleksandar Vučić

Pitanje postavljeno ispitanicima bilo je: „Da možete sjutra na izborima da glasate, za koga biste od ponuđenih kandidata glasali?" 

Kriterijumi za odabir, navodi se, već na prvi pogled su jasni - riječ je o ljudima koji su vodili zemlju i u određenim trenucima bili najmoćniji političari koji su držali sudbinu zemlje (ili je još uvek drže) u svojim rukama. 

Istraživanje je sprovedeno na 802 ispitanika u periodu od 23. do 30. juna ove godine. 

Tito bi osvojio 24,6 odsto glasova a iza njega bi bio akutelni predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sa 23,5 odsto glasova.

Prema rezultatima istraživanja "Nedeljnika" Zoran Đinđić bi dobio 10,7 odsto glasova, Slobodan Milošević 7,4 odsto, dok bi Nikola Pašić imao 4,4 odsto podrške.

Boris Tadić sa 2,1 odsto i Vojislav Koštunica sa 0,7 su na začelju kolone. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.