Pokušaj samozapaljivanja u Pekingu ispred ambasade SAD
Foto: AP

Muškarcu povrijeđena ruka

Pokušaj samozapaljivanja u Pekingu ispred ambasade SAD

Muškarac je aktivirao malu improvizovanu bombu ispred američke ambasade u Pekingu u četvrtak, ranivši samo sebe, saopštila je policija i portparol Američke ambasade u Pekingu.

Fotografije objavljene na društvenim mrežama prikazuju veliki oblak dima i policijska vozila oko velikog objekta u sjeveroistočnom dijelu Pekinga u četvrtak poslijepodne.

Odjeljenje policijske uprave u Pekingu objavilo je saopštenje na svom sajtu kojim je osumnjičeni identifikovan kao Jiang (26) i rodom iz grada Tongliao u kineskom regionu Unutrašnje Mongolije, prenosi Anadolija.

Jiangu je povrijeđena ruka u eksploziji uređaja, koji je napravljen od pirotehničke smjese i detoniran u oko jedan sat poslijepodne, saopštila je policija.

Nije bilo riječi o motivu, a u saopštenju se navodi da se istraga nastavlja. Materijalna šteta nije nanesena američkoj ambasadi i nije bilo drugih povrijeđenih, izjavio je portparol američke ambasade.

Niti policija niti ambasada nijesu imali komentare o izvještaju novina "Global Times", koje su saopštile da su službenici pritvorili ženu koja je posula benzin po sebi u blizini američke ambasade u 11:00 časova po lokalnom vremenu.

Kina i SAD se nalaze usred trgovinskog spora, ali SAD-e i dalje ostaje veoma popularna destinacija za putovanja, obrazovanje i imigraciju za kineske građane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.