Grčka:  Uhapšene četiri osobe zbog krađe, a ne zbog podmetanja požara

Grčka: Uhapšene četiri osobe zbog krađe, a ne zbog podmetanja požara

Grčka policija uhapsila je danas četiri osobe osumnjičene za krađu u naselju Neos Vucas, istočno od Atine, koje je zahvatio požar, a ne, kako su neki grčki mediji javili, zbog podmetanja jednog od požara u predgrađima Atine.

Osumnjičene, stare od 22 do 26 godina, uhapsili su pripadnici motociklističke jedinice policije nakon što su provalili u kuću evakuisanu zbog vatrene stihije, prenosi grčki list "Katimerini".

U požarima je tokom protekla dva dana život izgubilo 80 osoba, među kojima su i djece, dok je više od 180 povrijeđeno, a na desetine se i dalje vode kao nestali,prenosi B92.

Uzroci više požara u naseljima na obodu grčke prijestonice još nisu zvanično saopšteni. 

Utvrđuju ih nadležni organi, koji istovremeno ukazuju da je indikativno to da je pomoć ugroženom području stigla prekasno, kao i da ne postoje planovi za evakuaciju u takvoj situaciji.  Napominje se da je veliki broj uništenih objekata duž obale bio izgrađen bespravno. 

Prema poslednim informacijama, u požarima na Atici stradalo je 80 ljudi, ali se još uvek registruju imena nestalih. 

Portparol Grčke vatrogasne brigade, Stavrula Malari, izjavila je da se potraga za nestalima nastavlja u potpuno spaljenim naselima Vusja, Mati i Rafina. 

Grčki centar za kontrolu i prevenciju bolesti saopštio je da su na teren upućeni njihovi psiholozi pri vatrogasnoj službi koji bi građanima, koji su pretrpjeli materijalnu štetu ili u požaru izgubili članove porodice, pomogli savjetima. 

Na teren se, kako se navodi, spremaju i specijalne mobilne jedinice epidemiologa, doktora i medicinskih sestara koji će biti zaduženi za zaštitu javnog zdravlja, prenio je grčki portal In. 

Inače, grčka vlada je juče proglasila trodnevnu žalost u cijeloj zemlji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.