EPCG donirala opremu za KCCG vrijednu 20 hiljada eura
Foto: PR Centar

Za poboljšanje liječenja

EPCG donirala opremu za KCCG vrijednu 20 hiljada eura

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) donirala je Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) 20 hiljada eura za nabavku medicinske opreme, kojom će, kako se saopšteno, ta zdravstvena ustanova poboljšati dijagnostičke i terapeutske procedure u jedinici intenzivnog liječenja.

Ugovor o donaciji potpisali su izvršni direktor EPCG Igor Noveljić i direktorica KCCG Zorica Kovačević.

Noveljić je kazao da EPCG nikada nije zaboravila odgovornost koju ima prema društvu i državi u kojoj, kako je istakao, uspješno obavlja svoju osnovnu djelatnost.

„Pomoć u poboljšanju zdravstvenih usluga stanovništvu, prosvjetnim ustanovama, institucijama od posebnog značaja, sportskim savezima i pojedincima, na listi su prioriteta naše kompanije, po čemu je Elektroprivreda poznata i prepoznata“, istakao je Noveljić, nakon potpisvanja ugovora.

On je pojasnio da medicinsku opremu, čiju je nabavku finansirala EPCG, čine intubacioni bronhoskopi, koji su, kako je ukazao, neophodni Klinici za anesteziju i intenzivnu terapiju Kliničkog centra „i predstavljaju standard za rješavanje otežanog disajnog puta u operacionoj Sali“.

„Kupovinom uređaja Klinički centar će uveliko poboljšati dijagnostičke i terapeutske procedure u jedinici intenzivnog liječenja“, poručio je Noveljić.

Zahvaljujući na donaciji, Kovačević je kazala da se radi o nabavci dva bronhoskopa za potrebe Klinike za anesteziju, centralne intenzivne terapije i terapiju bola, koji će se koristiti u Odjeljnju centralne intezivne terapije i operacionim salama.

„Posebno je važno istaći da je jedan aparat namijenjen za izvođenje osnovnih dijagnostičkih i terapijskih procedura u Odjeljenju centralne intenzivne terapije, a drugi za otežanu intubaciju pacijenata koji predstavlja standard za rješavanje otežanog disajnog puta, bilo u operacionoj sali ili Odjeljenju centralne intentzivne terapije. Ovim činom EPCG se pridužila porodici prijatelja naše ustanove na čemu im se nasrdačnije zahvaljujemo“, rekla je Kovačević.

Iz EPCG su najavili da će, nastavljajući misiju aktivnog učešća u poboljšanju uslova zdravstvene zaštite svih građana, u narednom periodu donirati određena sredstva za kupovinu potrebne medicinske opreme u još nekoliko zdravstvenih ustanova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.