Novi toplotni udar u Evropi, uništena pista u Hanoveru
Foto: Ilustracija

Velike temperature će potrajati

Novi toplotni udar u Evropi, uništena pista u Hanoveru

Velike vrućine pogađaju djelove Evrope. Meteorološki servis "Akuveder" upozorava na novi toplotni talas. Zbog vrućina uništena pista na aerodromu u Hanoveru.

Zbog visokih temperatura koje traju danima došlo je do oštećenja piste na aerodromu u Hanoveru, što je primoralo zvaničnike da ga zatvore kako bi se pista popravila. Aerodrom je saopštio da je 41 let morao da bude odložen zbog zatvaranja i da je na hiljade putnika pogođeno.

Meteorolozi su najavili da će visoke temperature potrajati i u narednim danima, a u petak se očekuje da će se živa popeti na 38 stepeni Celzijusa, prenosi Tanjug, pozivajući se na AP. 

Meteorološki servis “Aku veder” objavio je ranije upozorenje na novi opasni talas vrućine sredinom nedjelje dolazi u Evropu. Kako piše “Aku veder”, novi talas vrućine zahvatiće djelove kontinenta od Pirinejskog poluostrva, pa sve do Skandinavije. 

"Svi stanovnici ovih područja biće u velikoj opasnosti od bolesti povezanih s velikim vrućinama, posebno stariji i djeca", upozoravaju meteorolozi “Aku vedera”. 

U nekim područjima očekuju se najviše temperature ove godine, a tako će biti u Madridu, Parizu, Frankfurtu, Amsterdamu i Stokholmu. 

Temperature će rasti i do 40 stepeni, a osvježenje neće stići ni noću. Vrhunac ovog talasa vrućine očekuje se u četvrtak i petak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.