Da li je moguće smršati a da vam se obim grudi ne promijeni?
Foto: Ilustracija

Najprije se primijeti

Da li je moguće smršati a da vam se obim grudi ne promijeni?

Kada gubite težinu, možete očekivati da se i vaše grudi promijene tačnije smanje. Naime, grudi se sastoje od fibroglandularnog tkiva i masti, ali količina masti varira od jedne žene do druge.

Fibroglandularno tkiva, prvenstveno se sastoji od mliječnih žlijezda i vezivnog tkiva i stvara gustoću dojki. Grudi nekih žena sadrže samo 25 odsto fibroglandularnog tkiva i 75 odsto masnoća. Isto tako, masa grudi nekih žena je vrlo gusta sa svega 25 odsto masnog tkiva.

Ukoliko spadate u ove prve onda mršavljenje može imati velik uticaj na smanjenje grudi, dok ako spadate u ove druge tada mršavljenje neće imati jako bitan uticaj. 

Koliko će se vaše grudi smanjiti nakon mršavljenja zavisi od toga kako vaše tijelo gubi masnoću, a morate biti svjesni da lokalizovano mršavljenje ne funkcioniše, odnosno nije moguće smršati svuda osim u grudima. 

Kako stručnjaci kažu, gubitak kilaže, definitivno utiče i na grudi, ali zavisi koliko, a doktorka Anđela Fič, nutricionista Centra za gubitak težine Univerziteta u Sinsinatiju potvrdila je da je gubitak obima poprsja neminovan, prenosi Super žena. 

"Ne gubi se prvo obim u grudima, nego tamo gdje ima najviše viška. Možda ćete se osjećati kao da je sva težina koju ste izgubili, direktno otišla iz grudi, ali to vjerovatno nije slučaj. Zbog toga kako su grudi pozicionirane njihove promjene su najvidljivije, pa je sasvim logično što ćete njihovo smanjivanje prije primijetiti, nego smanjivanje leđa ili butina", kaže Fič.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.