Tajlandski dječaci odlučili da se zamonaše (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Tajlandski dječaci odlučili da se zamonaše (FOTO)

Jedanaest dječaka, članova fudbalskog tima, koji su spaseni iz pećine na sjeveru Tajlanda, prvi put su se pojavili u javnosti na tradicionalnoj ceremoniji u budističkom hramu.

Na ceremoniji, koju su lokalne vlasti snimale i objavile na Fejsbuku, dječaci su se zaredili na devet dana, kako su njihove porodice i obećale, da bi se na taj način zahvalili za siguran povrtak i uspomenu na spasioca koji je preminuo dok ih je spasavao, prenosi Tanjug, pozivajući se na Rojters.

Njihov trener provešće takođe u budističkom manastiru devet dana. Dvanaesti dječak je Hrišćanin i on neće biti zaređen.

Dječaci i njihov trener živjeće u manastiru devet dana, počevši od srijede, a za tu priliku obrijaće glave. Dječaci su na ceremoniji nosili jednostavnu bijelu odjeću i držali sklopljene ruke dok je sveštenik u hramu Vat Pra Tat Doi Vao u oblasti Čiang Rai čitao molitvu zahvalnosti za njihovo spasavanje.

DecacisaTajlandaf2

Foto: Tanjug/ AP

Ispred statue Bude ispred hrama postavljeno je mnogo slatkiša, voća i pića.

Budizam je glavna religija na Tajlandu, a po tradiciji, mnogi Tajlanđani se zarede jednom u životu kao budistički sveštenici, kako bi dobili blagoslov i poštovanje.

Dječaci uzrasta od 12 do 16 godina privukli su svjetsku pažnju kada su se zaglavili u pećini na sjeveru Tajlanda, u kojoj su proveli više od dvije nedjelje. U akciji spasavanja učestvovao je međunarodni tim spasilaca. Dječaci su 10 dana poslije spasavanja pušteni iz bolnice.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.