Sinu Ranka Radulovića produžen pritvor, osumnjičen da je prenosio poruke po očevom nalogu
Foto: CdM

Sinu Ranka Radulovića produžen pritvor, osumnjičen da je prenosio poruke po očevom nalogu

Osamnaestogodišnjem Nikšićaninu Željku Raduloviću, osumnjičenom za stvaranje kriminalne organizacije, produžen je pritvor, a žalba njegovog branioca odbijena kao neosnovana.

Odluku je donio Apelacioni sud.

Na čelu tri kriminalne organizacije prema stavu Tužilaštva bili su Zeljkov otac Ranko Radulović, albanski državljanin Erogen Brajović i Kotoranin Igor Vukotić.Osim Brajovića, Radulovića i Vukotića, naredbom su obuhvaćeni i Radoš Petrušić, Stefan Radulović (22), Luka Radulović (24), Ratko Martinović (38), Darko Vicković (38), Nikola Mandić (20), državljani Bosne i Hercegovine Nenad Lubura (52), Radoje Preradović (54), Miladin Dedović. Na spisku osumnjičenih su i Zlatko Matanović iz Skadra i Nikšićanin Stefan Perović.

“Uvidom u spise predmeta i odbrane okrivljenih proizilazi osnovana sumnja da je maloljetni, sada punoljetni Z. R. kao član kriminalne organizacije organizatora okrivljenog R. R, imao ulogu i zadatak da pruža pomoć i podršku u izvršenju krivičnih djela. Postupao je po nalogu i uputstvima organizatora, da pridobija druge članove kriminalne organizacije, prenosi uputstva i zadatke, skriva pripadnike kriminalne organizacije i pomaže im u bjekstvu od policije, prevozi organizatora R. R. njegovim vozilom do mjesta kriminalnog djelovanja. Takođe, da po nalogu organizatora sarađuje sa osobama iz “škaljarskog klana na realizaciji zajedničkog plana te kriminalne organizacije pružanjem pomoći i podrške”,  navodi se u odluci Apelacionog suda.

Njemu je pritvor određen zbog opasnosti od bjekstva, uticaja na svjedoke, saučesnike i opasnosti da ponovi krivično djelo.

Izvor: Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.