Snimci dronom pokazuju razmjere katastrofe: U Grčkoj 74 osobe stradale, sto nestalih (VIDEO)
Foto:Twiter

187 osoba povrijeđeno

Snimci dronom pokazuju razmjere katastrofe: U Grčkoj 74 osobe stradale, sto nestalih (VIDEO)

Grčki vatrogasci nastavili su rano jutros potragu za nestalima u požaru koji je zahvatio okolinu Atinu gdje su 74 osobe stradale i 187 povrijeđene, prema poslednjem zvaničnom bilansu, javila je agencija Frans pres.

Portparolka vatrogasne službe Stavroula Malliri je izjavila da su u požaru  povrijeđene 164 osobe, od čega 23 djece, prenijela je Anadolija.

Požari su izbili u blizini mjesta Mati oko 40 kilometara od Atine i ubrzo su se proširili podstaknuti vjetrom koji je duvao do 100 kilometara na sat.

Spasilačke jedinice su takođe saopštile da se preko 100 osoba vode kao nestale.

Vatrogasci su uz pomoć policije i dobrovoljaca juče tokom cijelog dana evakuisali žrtve tražeći nestale i ljude blokirane u domovima i vozilima.

Di4LSWZV4AA0RwB
Foto:Twiter

Ukupno 187 osoba je hospitalizovano od kojih je deset u ozbiljnom stanju dok zdravstveno stanje 11 povrijeđene djece nije zabrinjavajuće.

Snimci dronom pokazuju razmjere katastrofe a požari su i dalje aktivni gori.



Grčki premijer Aleksis Cipras proglasio je trodnevnu žalost.

Pomoć Grčkoj uputile su brojne zemlje, među kojima Španija, Francuska, Izrael, Bugarska, Turska, Italija, Makedonija, Portugal i Hrvatska dok vlastima u Atini pristižu telegrami saučešća iz cijelog svijeta.

U požaru na grčkom poluostrvu Atika nema stradalih ni povrijeđenih crnogorskih državljana, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.