Irinej se neće izvinjavati, želio da naglasi diskriminaciju Srba i Mitropolije
Patrijarh Irinej

Iz Patrijaršije nezvanično saopšteno

Irinej se neće izvinjavati, želio da naglasi diskriminaciju Srba i Mitropolije

Patrijarh srpski Irinej neće se izviniti Crnoj Gori zbog svoje izjave o položaju srpskog naroda i crkve.

Posle bure koju je izazvala patrijarhova tvrdnja da je status Srba u Crnoj Gori nalik onom u NDH, ovo je Novostima u utorak rečeno u Patrijaršiji u Beogradu.

Time je odgovoreno i predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, koji je javno pozvao patrijarha da demantuje svoje riječi.

U sjedištu SPC nezvanično pojašnjavaju da je poglavar SPC želio da naglasi diskriminaciju Srba i Mitropolije crnogorsko-primorske, koju zvanično sprovodi crnogorska država.

Najviše sporova izazvao je patrijarhov odgovor novinaru podgoričkog "Dana" na pitanje s kojom bi istorijskom epohom uporedio položaj Srba u Crnoj Gori.

- Uporedio bih ga sa položajem Srba u Hrvatskoj, u doba NDH. Neprijateljstvo u Crnoj Gori nije kao ono koje je bilo kod ustaša, ali mržnja u narodu postoji. Sigurno da to čine oni koji ne žele dobro ni Srbiji ni Crnoj Gori - rekao je Irinej.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.