Vuković: Retorika koja dolazi i z Srbije može da izazove tenzije
Miodrag Vuković

Poslanik DPSa smatra

Vuković: Retorika koja dolazi i z Srbije može da izazove tenzije

Retorika koja posljednjih dana dolazi iz Srbije, od nekih njenih struktura, na čelu sa Srpskom pravoslavnom crkvom, može da izazove tenzije, ali će njen krajnji rezultat biti porazan po samu Srbiju, koja će gubiti dragocjeno vrijeme da uđe u voz koji vodi ka evropskim vrijednostima, saopštio je poslanik DPS-a, Miodrag Vuković.

Takvim porukama, smatra Vuković, Srbija "nažalost, pokazuje da se radi o demokratski nezreloj državi koja je, pri tom, najveća na Balkanu i time ima i najveću odgovornost za region".

Vuković je ovo saopštio za Dnevne novine, komentarišući uvredljive poruke srpskog patrijarha Irineja, kao i pojedinih predstavnika državnih organa Srbije.

Crna Gora, ističe Vuković, nikako ne smije dopustiti sebi da nekim pogrešnim političkim gestom, bude dio kola koje u regionu ponovo pokušavaju da igraju djelovi srpskog nacionalnog korupusa, na isti način kako su to radili decenijama, upirući prstom u susjede i optužujući ih za navodni loš položaj Srba.

“Moramo da se branimo mudrošću, pametnim potezima, što je i karakteristika naše državne politike. Potpuno podržavam stavove predsjednika države, parlamenta, Vlade, kao i pojedinaca koji su reagovali. Crna Gora mora da brani sebe, sa žalošću konstatujući da oni koji emituju takve poruke najviše štete sami sebi. Mi smo se okrenuli sami sebi, ne želeći da postanemo kao neki drugi, ne želeći da se uhvatimo u kolo koje, istorija je potvrdila, vodi u nesreće i tragedije”, kaže Vuković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.