Napravite sprej koji
Ilustracija

Spas ako ne volite da peglate

Napravite sprej koji "pegla" odjeću

Većina žena bi bez razmišljanja priznala da najviše mrze da peglaju odjeću i da im to oduzima mnogo slobodnog vremena. Međutim, postoji rješenje koje ćete postupak peglanja znatno skratiti.

U pitanju je sprej koji bi trebalo da koristite. Predstavljamo vam recept kako da ga napravite. 

Potrebno je: 

-400 ml destilovane vode

-kašičica omekšivača

-kašičica alkoholnog sirćeta

-prazan raspršivač

Priprema: 

U prazan raspršivač ulijte 400 ml destilovane vode u koju ćete dodati jednu malu kašiku omekšivača i jednu alkoholnog sirćeta. Sve dobro promiješajte i sprej za peglanje je spreman za upotrebu. Kod ulivanja sastojaka u raspršivač dobro će vam poslužiti lijevak kako bi svi sastojci završili u raspršivaču, a ne pored njega. 

Način upotrebe: 

Nakon što ste pripremili sprej, vrijeme je za “peglanje”. Postupak je sljedeći: suvu majicu ili bilo koji drugi odjevni komad poprskajte, poravnajte odjeću rukama, stavite na ofinger i čekajte da se malo osuši. Nakon sušenja, “ispeglana” odjeća spremna je za nošenje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.