Rock Symphony i Vlatko Stefanovski užarili atmosferu u kulturnom centru u Kotoru

Rock Symphony i Vlatko Stefanovski užarili atmosferu u kulturnom centru u Kotoru

Koncert pod nazivom „ROCK SYMPHONY i Vlatko Stefanovski“ , u okviru festivala KotorArt Don Brankovi dani muike, održan sje sinoć u prepunoj sali centra za kulturu „Nikola Đurković“ u Kotoru.

Popularni gitarista, osnivač grupe Leb i sol, jedne od najpopularnijih u bivšoj Jugoslaviji, Vlatko Stefanovski nastupio je na KotorArtu s Bitoljskim kamernim orkestrom. Njihov zajednički projekat pod nazivom Rock symphony & Vlatko Stefanovski obradovao je ljubitelje rok muzike. Ovaj jedinstveni događaj na Don Brankovim danima muzike, sadejstvo roka i klasičnih instrumenata, publika je imala priliku premijerno da čuje u Kotoru.

Na repertoaru su se našli neki od najpopularnijih hitova rock i rock’n’roll muzike: Stairway to heaven, Highway to hell, Thunderstruck, Shook me all night long, Kashmir, čuveni hit Bob Marley-a No woman no cry, kao i mnogi drugi.

“Čuo sam za KotorArt. Znam da se bave finom muzikom i finim umjetnostima. Drago mi je što sam bio dio KotorArta na ovaj rokerski način, ali rock je ništa manje art nego druge art forme. Uživao sam večeras svirajući za Kotorane i druge goste. Ovakvi koncerti nam služe kako bi se vratili lektiri. Da se prisjetimo zašto smo počeli da sviramo gitare. Počeli smo da sviramo zbog rock’n’rolla, ne zbog narodne muzike. Nju smo kasnije otkrili. Ovo je lektira i lijepo je s vremena na vrijeme vratiti se nekim starim rifovima u numerama”, rekao je Vlatko Stefanovski nakon koncerta u prepunom kulturnom centru.

Bitoljski kamerni orkestar je oduševio publiku svojom energijom, harizmom pjevača i repertoarom, a prepuna sala kulturnog centra je sa ogromnim oduševljenjem pozdravila oba pjevača ovog orkestra.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.