Urušila se zgrada u Istanbulu, na terenu vatrogasci i ekipe Hitne pomoći (FOTO)
Foto: AA

Urušila se zgrada u Istanbulu, na terenu vatrogasci i ekipe Hitne pomoći (FOTO)

Zgrada u istanbulskoj četvrti Bejoglu, ispod koje je došlo do klizišta, urušila se nakon nedugo nakon što su iz nje evakuisani stanari.

Novinar Anadolije saznaje da je u mjestu Sutluce došlo do klizišta ispod zgrade u ulici Fuadije. Na teren su izašli vatrogasci i ekipe hitne pomoći.

2018072423160470735895852Web

Foto:AA

Stanari su evakuisani, a iz mjera predostrožnosti ispražnjeni su i objekti u blizini. Dva sata nakon što su stanari evakuisani, objekat se urušio.

Sreski načelnik Bejoglua Savas Unlu i načelnik opštine Bejoglu Ahmet Misbah Demirkan posjetili su pomenuto područje.

2018072423160476235895974Web

Foto:AA

Demirkan je izjavio kako zgrada napravljena 1994. godine nije posjedovala građevinsku dozvolu. Na teren su izašle i delegacije Ministarstva okoline i urbanizma, kancelarije guvernera Istanbula, kancelarije sreskog načelnika Bejoglu i opštine.

”Situacija u kojoj nalaze građani čija se zgrada urušila tiče se i nas, oni su naši gosti. Mi ćemo koordinisati situacijom i kako će se integrisati u ovom prijevremenom procesu. Uskoro ćemo i s njima razgovarati. Naša je obaveza pružiti zaštitu onima čija je imovina uništena”, kazao je Demirkan.

2018072423160372335894549Web

Foto:AA

Dodao je kako je sljedeći korak da se pobrinu da građani koji su ostali bez krova na glavom, s djecom budu zbrinuti da ne osjećaju posljedice. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.