Tri osobe uhapšene: Krali torbe, telefon, novčanik, prodajne artikle...
Ilustracija

Tri osobe uhapšene: Krali torbe, telefon, novčanik, prodajne artikle...

Podgorička policija je u periodu od 14. do 20. jula ove godine, rasvijetlila četiri imovinska delikta – razbojništvo, dvije teške krađe i krađu, i lišila slobode tri lica zbog sumnje da su ih počinila.

Naime, 20. jula 2018. slobode je lišen A.K. (29) iz Podgorice, koji se sumnjiči da je počinio razbojništvo i tešku krađu.

"On je, kako se sumnja, navedenog dana počinio razbojništvo na štetu A.M. na način što joj je, u ulici V proleterske u Podgorici, prišao sa leđa i iz ruke joj otrgao torbu, kojom prilikom je A.M. pala na tle. A.M. je pokušala da ga zaustavi, u čemu nije uspjela, ali je ovaj događaj vidio građanin R.C. koji je sustigao A.K. zajedno sa policijskim službenikom Z.Đ. koji nije bio na dužnosti. A.K. je zadržan do dolaska patrole kojoj je predat. Građanki A.M. su vraćene otuđene stvari", saopšteno je iz policije.

Takođe se sumnja da je A.K, pet dana ranije, 15.avgusta, počinio tešku krađu na način što je prišao drugoj ženskoj osobi, A.M, sa leđa, u istoj ulici, i iz ruke joj istrgao novčanik u kojem su se nalazili novac, lična dokumenta i bankovne kartice, nakon čega je pobjegao.

Službenici CB Podgorica su navedenog dana, 20. jula uhapsili i A.I. (22) iz Plava, nastanjenu u Cetinju, zbog sumnje da je, na štetu prodajnog objekta „Kips“, počinila krivično djelo krađa.

"Ona je, kako se sumnja, istog dana iz prodajnog objekta ove firme u mjestu Cijevna otuđila izvjesnu količinu različitih prodajnih artikala", kazali su iz policije.

Slobode je lišen i Z.K. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa, na štetu građanke D.P.

"On je, kako se sumnja, 14.07.2018. godine, ušao u ulaz zgrade u kojoj oštećena stanuje u naselju Zabjelo u Podgorici, i to u momentu kad je oštećena ušla u ulaz, i iz ruke joj istrgao novčanik u kojem su se nalazili novac, mobilni telefon i druge lične stvari. Odmah po prijavi, policijski službenici su krenuli u potragu za izvršiocem i istog dana lišili slobode Z.K. zbog sumnje da je počinio ovo krivično djelo. Kod njega su pronađeni novac i mobilni telefon koji su vraćeni oštećenom licu", saopšteno je iz Uprave policije.

Sva tri lica kako se zaključuje, lišena slobode su privedena nadležnom tužiocima, uz krivične prijave, zbog osnovane sumnje da su počinila navedena krivična djela.          

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.