URA: Rebalans budžeta dva puta u jednoj godini je poraz zvanične ekonomske politike
URA

URA: Rebalans budžeta dva puta u jednoj godini je poraz zvanične ekonomske politike

Rebalans budžeta, drugi put u ovoj godini predstavlja poraz države u ekonomskoj politici i priznanje nadmoći sivog tržišta nad legalnim tokovima plasiranja prodaje proizvoda koji podliježu akicznom oporezivanju, ustvrdili su danas u Građanskom pokretu URA.

“Koliko god se neuka Vlada trudila da opravda ovakve svoje postupke, i najobičnijim laicima je jasno da mijenjanje strateške ekonomske politike u samo 6 mjeseci predstavlja neznanje i poraz jedne politike. Tamo gdje postoji odgovornost ona ne bi izostala u ovakvim situacijama”, ističu oni.

U URI smatraju da "pad planiranih prihoda i nekontrolisno povećanje troškova i povećanje granice zaduživanja sa planiranih 295 miliona na sadašnjih 739  miliona ne mogu ni u jednoj teoriji biti uspjeh, sem u onoj koju propagira DPS".

“Poreski dug preduzeća sa crnih lista konsantno raste i oni ne izmiruju svoje obaveze prema državi. Na drugoj strani uslovi za sivo tržište prodaje proizvoda su nikad bolji i Vlada nema kapaciteta da se izbori sa ovim problemom a vrlo vjerovatnije i ne želi zbog dila sa ljudima umreženim u te tokove”, tvrde oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.