Paolo Koeljo podržao Mesuta Ozila: Ti ćeš uvijek biti pobjednik
Paolo Koeljo

Paolo Koeljo podržao Mesuta Ozila: Ti ćeš uvijek biti pobjednik

Poznati brazilski pisac Paolo Coeljo uputio je poruku podrške fudbaleru porijeklom iz Turske Mesutu Ozilu koji je napustio njemačku reprezentacija zbog rasističkih napada i pritisaka nakon neuspjeha “elfa“ na Mundijalu u Rusiji.

Koeljo je na Twitteru napisao da je vrijedno čitanja otvoreno pismo koje je Ozil u nedjelju objavio javnosti i u kojem je istakao da je smatran Njemcem dok su nizane pobjede, a da je postao migrant čim su došli porazi reprezentacije.

“Ozile, ti ćeš uvijek biti pobjednik, bez obzira šta oni govorili tada ili sada“, poručio je Koeljo, prenosi Anadolija.

MesutOzil978655

Mesut Ozil

Ozil se na udaru njemačke javnosti našao još u maju kada se u Londonu sastao i fotografisao s turskim predsjednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Na sastanku su još bili i njemački reprezentativac porijeklom iz Turske Ilkay Gundogan, te turski reprezentativac Cenk Tosun.

Rasistički napadi na Ozila i Gundogana splasnuli su nakratko tokom Svjetskog prvenstva u Rusiji, potom su ponovo buknuli, a Ozil je dodatno etiketiran kao jedan od najvećih krivaca neuspjeha Njemačke na Mundijalu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.