Ukrajinka ubijena u Kotoru dugovala 50.000 eura?
Lašmanova

Ukrajinka ubijena u Kotoru dugovala 50.000 eura?

Ukrajinska milijarderka Anastazija Lašmanova iz Kijeva, koja je 11. maja ove godine ubijena u stanu u kojem je boravila u kotorskom naselju Dobrota, dugovala je Ljubov Korobovoj iz Moskve više od 50 hiljada eura.

To piše u tužbi koju je Ruskinja 7.12.2017. godine podnijela Osnovnom sudu u Kotoru “radi naknade štete zbog sticanja bez osnova”, a kojom je od Lašmanove potraživala 53.540 eura, piše Dan.

Sudija kotorskog suda Miljana Milović na juče zakazanom ročištu utvrdila je prekid tog postupka zbog smrti tužene Lašmanove.

Korobova je naime planirala da punomoćje pred Osnovnim sudom u Kotoru, a zatim je otvorila račun devizne štednje kod NLB Montenegrobanke i 20.9.2010. godine Lašmanovu ovlastila da može raspolagati sredstvima sa tog računa bez ikakvih ograničenja, bez prava prenošenja istog na drugu  nepokretnost u Kotoru, pa je Lašmanovoj, koja je nekoliko godina živjela u tom gradu, 17.9.2010. godine dala punomoć, uz dogovor da će u međusobnoj komunikaciji Lašmanova moći raspolagati sredstima s tog njenog računa.

Međutim, Lašmanova je, kako se navodi u tužbi, u ime Korobove davala više naloga NLB Montenegrobanci da sa njenog računa izvrši plaćanja kupoprodajne cijene nepokretnosti, prenosom sredstava na račune prodavaca i slično, i to u periodu od 15. 10.2010. godine, pa sve do 27.7.2017, kada joj je Korobova opozvala ovlašćenje.

To je učinila pošto je posumnjala da je Lašmanova zloupotrijebila njeno povjerenje i kada je izvršila provjeru u banci putem listinga svog deviznog računa.

Za ubistvo Lašmanove tereti se bivši vaterpolista Arsenije Stanović (22) iz Tivta, koji je s njom više godina bio u emotivnoj vezi.

On je bio u bjekstvu, a policija ga je uhapsila 17. juna u Albaniji. Stanović, koji se nalazi u pritvoru, tereti se za krivično djelo teško ubistvo.

On do sada nije želio da iznese svoju odbranu, koristeći zakonsko pravo da se brani ćutanjem.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.