Đukanović:  Članstvo u EU strateški  cilj; Bezrezervna podrška Mađarske
Foto:predsjednik.me

Radna večera

Đukanović: Članstvo u EU strateški cilj; Bezrezervna podrška Mađarske

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović priredio je sinoć radnu večeru za predsjednika Vlade Mađarske Viktora Orbana. Dvojica zvaničnika su razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u regionu,s posebnim fokusom na Crnu Goru i proces evropske integracije, kao o globalnim geopolitičkim kretanjima, saopšteno je iz Đukanovićevog kabineta.

 Orban je iskazao bezrezervnu podršku  Crnoj Gori u njenim naporima da istraje na reformskom putu i u skladu s napretkom zasnovanim na zaslugama postane prva naredna članica EU.

Kako je istakao,Crna Gora je članica NATO-a, u predvorju je u EU, ima stabilnu političku situaciju, stabilnu ekonomiju s modernim poimanjem daljeg ukupnog razvoja,koji se mora temeljiti na savremenim tehnologijama.

Đukanović je, kako se navodi, potvrdio snažno opredjeljenje Crne Gore da nastavi s reformskim zamahom i da istraje na putu ka EU, imajući u vidu da nakon članstva u NATO-u, to sada predstavlja prvi prioritet naše vanjske politike.

2R6A6960

Đukanović i Orban razmijenili mišljenja o aktuelnim političkim prilikama u regionu

Istakao je da je članstvo u EU strateški  cilj, ali da ce reforme i usvajanje evropskih standarda u tom procesu voditi podizanju kvaliteta života ljudi.. U tom kontekstu, posebno ukazao na važnost zadržavanja perspektive proširenja  u cijelom regionu, kako bi se kroz njegovu evropeizaciju garantovala stabilnost i prosperitet,i smanjio prostor za  uticaje trećih strana,sto je sve i u interesu EU - kaže se u saopštenju.

Crnogorski predsjednik je posebno zahvalio Mađarskoj na podršci i pomoći za učlanjenje Crna Gore u NATO, imajući u vidu da je  bila kontakt zemlja tokom procesa pristupanja, kao i zadovoljstvo  što se partnerski odnos nastavlja i u procesu evropske integracije.

2R6A7031Đukanović zahvalio Mađarskoj na podršci i pomoći za učlanjenje Crna Gore u NATO

Radna večera je bila prilika da sagovornici razmijene mišljenja  o više bilateralnih pitanja, i razmotre mogućnosti za dalje unapređenje saradnje kroz podsticaj investicionih ulaganja, i dalje proširenje ugovornog okvira. Đukanovic i Orban su se saglasili da su bilateralni odnosi na odličnom nivou, i predložili da se već u narednim danima krene sa tješnjom saradnjom u oblasti inovacija u svrhu privrednog i ukupnog razvoja dvije zemlje - zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.