Bijelopoljac oslobođen optužbi da je silovao kćerku
Viši sud u Bijelom Polju, foto:Kodex

Nema dokaza

Bijelopoljac oslobođen optužbi da je silovao kćerku

Vijeće Višeg suda u Bijelom Polju kojim predsjedava sudija Šefkija Đešević i na ponovnom suđenju oslobodilo je optužbe Bjelopoljca V.B. (47) da je silovao kćerku.

On je oslobođen usljed nedostatka dokaza, a što je tokom glavnog pretresa prezentirao njegov branilac advokat Hajrudin Lukač, pišu Dnevne novine.

Prema navodima optužnice, V. B. je 13. avgusta 2014. godine u popodnevnim časovima u jednoj kući u kojoj je u jednom bjelopoljskom naselju živio sa porodicom kao podstanari, obljubio tada četrnaestogodišnju kćerku.

Navodi se da ju je uz upotrebu sile obljubio kojom prilikom je ona zvala “upomoć” pružajući aktivan otpor.

Optuženi je tokom glavnog pretresa kategorički negirao izvršenje predmetnog krivičnog djela tvrdeći da je ona sve izmislila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.